Lördagens match blir Messis sista ’för denna säsong’

PARIS, 1 juni (Reuters) – Paris St Germain’s hemmamatch mot Clermont kommer inte nödvändigtvis bli Lionel Messis sista för huvudstadslaget, sade en källa inom klubben efter att tränaren Christophe Galtier på torsdagen sa att det skulle vara ’hans sista match på Parc des Princes’.Messi under traningen

Messi, som har gjort 21 mål och 20 assist för PSG i alla tävlingar den här säsongen, flyttade till den franska huvudstaden från Barcelona 2021 på ett tvåårigt kontrakt.

Han har ännu inte förlängt sitt avtal med Ligue 1-mästarna.
”Det kommer att bli hans sista match för säsongen,” berättade källan för Reuters.

Den 35-årige spelaren, som ledde Argentina till VM-titeln i Qatar och även har en imponerande rekord med sju Ballon d’Or-priser, vann Ligue 1-titeln under säsongerna 2021-22 och 2022-23 med PSG samt den franska supercupen i juli 2022.

”Jag hade privilegiet att träna den bästa spelaren i fotbollens historia. Detta kommer att bli hans sista match på Parc des Princes, och jag hoppas att han får det varmaste av mottaganden,” sade Galtier till reportrarna på torsdagen.

Förra månaden rapporterade franska medier att Messi var avstängd i två veckor efter en obehörig resa till Saudiarabien när han skulle ha tränat med sitt lag efter deras 3-1-förlust hemma mot Lorient i ligan.

”I år har han varit en viktig del av laget, alltid tillgänglig. Jag tycker inte att några av kommentarerna eller kritiken är motiverade,” sa Galtier.

”Han har alltid funnits där för laget. Det har varit ett stort privilegium att följa honom under hela säsongen.”

Messis framtid i PSG har varit föremål för mycket spekulation på sistone, och en källa nära den argentinska kaptenen berättade för Reuters att han hade fått ett formellt erbjudande att gå med i det saudiarabiska klubben Al-Hilal nästa säsong.

Han har också kopplats i medierna till en återkomst till sin barndomsklubb Barcelona, och den amerikanska Major League Soccer-klubben Inter Miami har också nämnts som en möjlig destination.