Arsenal blivit chockade av William Salibas lönekrav med anledning av Paris Saint-Germains intresse

Arsenal have reportedly been shocked by contract demands from William Saliba's camp

According to Swedish reports, Arsenal har blivit chockade av William Salibas lönekrav i pågående kontraktsförhandlingar, samtidigt som man fruktar att franska mästarna Paris Saint-Germain kan vara intresserade av att värva stjärnan.Talks began prior to the World Cup but a new contract is yet to be agreed with Saliba(1)

Saliba har endast ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt efter att Arsenal utlöste en förlängning tidigare under säsongen. Klubben har varit i förhandlingar med Salibas representanter sedan innan VM, men ännu har ingen överenskommelse nåtts.

Enligt The Sun är Arsenal beredda att tredubbla den 22-åriga försvararens nuvarande veckolön på £40 000 för att säkra hans långsiktiga framtid. Klubben ska ha blivit chockade över kraven från Salibas representanter, som sägs vara långt ifrån det erbjudande på £120 000 som ligger på bordet.

Arsenal sägs vara oroliga att PSG kan erbjuda Saliba ett högre avtal för att locka honom till de franska mästarna, då klubben inte vill riskera att förlora honom gratis nästa sommar.

Saliba har ännu inte skrivit på förbättrade villkor sedan han anlände som tonåring sommaren 2019 för £27 miljoner. Enligt tidigare rapportering från Mail Sport är tränare Arteta övertygad om att Saliba kommer att skriva på ett nytt kontrakt, men bara när rätt tidpunkt kommer.

Saliba har varit en viktig del av Artetas lag i titelstriden denna säsong, där han imponerat individuellt och bidragit till 11 hållna nollor i Premier League.

Hans frånvaro på grund av en ryggskada i slutet av säsongen sammanföll med att Arsenal tappade mark i titelstriden.

Arsenal har nyligen säkrat förlängningar med stjärnorna Bukayo Saka, Gabriel Martinelli, Gabriel Magalhaes och målvakten Aaron Ramsdale, i syfte att bygga vidare på den imponerande säsongen.paris saint-germain f.c 2023-24