Juventus aktiverar optionen att förlänga Wojciech Szczesnys kontrakt

Juventus aktiverar optionen att förlänga Wojciech Szczesnys kontrakt

Det finns många kontraktsituationer som snart kommer att lösas under de kommande dagarna och veckorna, när Juventus fokuserar på sommarens transferfönster och att sätta ihop nästa säsongs trupp.
Det verkar som att en av dessa situationer redan har tagits om hand inför nästa sommar.
Enligt Goal Italias Romeo Agresti har Juventus redan utnyttjat en option för att förlänga kontraktet för målvakten Wojciech Szczesny, vilket binder klubbens nummer ett till 2025. Detta är något vi har sett från Juventus tidigare under de senaste 12 månaderna, och enligt Agresti är det samma typ av situation som vi tidigare har sett med Juan Cuadrado och Alex Sandro när deras kontrakt automatiskt förlängdes med en säsong på grund av en klausul i deras nuvarande avtal.
Det finns dock en hake i allt detta, enligt La Gazzetta dello Sports Giovanni Albanese. Bara för att Szczesnys kontrakt nu löper ut 2025 istället för 2024 betyder det inte att den polska målvaktens framtid i Turin är 100 procent säker. Under de senaste veckorna har det rapporterats att Szczesny är en av spelarna som inte är nöjd med det jobb Max Allegri gör som tränare, och målvaktens uttalanden efter förlusten mot Sevilla i Europa League-semifinalen har gett upphov till spekulationer om att han kan vara på väg att lämna klubben.

Szczesny, som fyllde 33 år i april, kan vara en av de mer prisvärda målvaktsalternativen för klubbar som letar efter en ny målvakt i sommar.
Med Mattia Perin närvarande och en kvalitetsspelare när han kallats in under säsongen 2022-23 kan Szczesny bli överflödig om ett bra erbjudande dyker upp. Som Albanese också påpekar kan Szczesnys lön jämfört med vad Perin tjänar också påverka beslutet om en försäljning i sommar, då Juventus försöker minska kostnaderna efter att ha missat Champions League-fotbollen nästa säsong på grund av den 10-poängsstraff som utfärdades förra månaden.2023-24 Juventus Fotbollströjor