Brighton har kommit överens om ett fyraårigt avtal med den fria spelaren Mahmoud Dahoud

Brighton agree a four-year deal with free agent Mahmoud Dahoud

Brighton har kommit överens om ett fyraårigt avtal med den fria spelaren Mahmoud Dahoud efter mittfältarens avsked från Borussia Dortmund. Samtidigt förbereder klubbar bud på Moises Caicedo och Alexis Mac Allister.Brighton agree a four-year deal with free agent Mahmoud Dahoud

Brighton, som nyligen har fått erbjudanden för Moises Caicedo, har kommit överens om villkoren för ett fyraårigt avtal med den fria spelaren Mahmoud Dahoud, 27 år, efter att mittfältaren lämnade Borussia Dortmund. Tre klubbar är intresserade av Caicedo, som värderas till cirka 80 miljoner pund, medan Liverpool försöker säkra en affär för Alexis Mac Allister.

Roberto De Zerbis Seagulls lockar mycket intresse inför sommarens transferfönster efter deras fantastiska säsong i Premier League, där de slutade på sjätte plats i tabellen och säkrade en plats i Europa League förra veckan. Med ett antal viktiga spelare i förstalaget som kan lämna klubben i sommar, siktar Brighton på flera nyförvärv och har även diskuterat en potentiell affär för Livingston-målvakten Brian Schwake.

Den 21-årige Schwake var på träning med Brighton förra veckan och har utgående kontrakt i sommar. Han skulle kosta en minimal kompensationsavgift på cirka 250 000 pund.

Samtidigt har Dahoud spelat över 140 matcher för Dortmund, men bara 10 matcher den här säsongen efter att ha skadat axeln förra året.

Den i Syrien födda stjärnan anslöt till Dortmund från Borussia Mönchengladbach 2017 i en affär som genomfördes när Thomas Tuchel fortfarande var tränare för de tyska jättarna. Dahoud gjorde debut i Tysklands landslag 2021 och spelade sina första två landskamper mot Turkiet och Tjeckien.

Seagulls har redan lockat Watford-anfallaren Joao Pedro till Amex denna sommar och är på väg att värva Liverpool-veteranen James Milner gratis.Borussia Dortmund 2023-24